Svijet

EVAKUACIJA GRAĐANA U Australiji već pet dana katastrofalno nevrijeme

Zbog jakih kiša građani Australije su morali da budu evakuisani.

Severnozapadnu obalu Australije pogodile su jake kiše i vetrovi već peti dan zaredom, zbog čega su vlasti izdale nalog za evakuaciju građana, prenosi Rojters.

Novi Južni Vels izdao je nalog za evakuaciju građana nakon što su jake kiše tokom noći dovele do potapanja nekih puteva.

Ciklonski uslovi, do kojih je doveo sistem niskog vazdušnog pritiska iznad obale Kvinslenda, doveli su do potapanja plaža i velikih delova gusto naseljenih regiona oko granice između Novog Južnog Velsa i Kvinslenda.Australijski meteorološki zavod prognozira da će jake kiše padati do utorka veče ili srede ujutru, ali je upozorio da bi grmljavine i dalje mogle da dovedu do obilnih padavina, a time i do poplava,piše Alo.rs

Očekuje se da će u Australiji tokom ovog leta dominirati fenomen La Ninja, koji je obično povezan sa obilnijim padavinama i više tropskih ciklona, što je oštar kontrast u poređenju sa požarima koji su obeležili prošlo leto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh