Svijet

London i okolna područja od srijede pod najstrožim mjerama protiv koronavirusa

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da Vlada mora poduzeti brze mjere nakon što je zabilježen nagli i eksponencijalni porast broja zaraženih na širem području Londonu

London i okolna područja od srijede će biti pod najstrožim ograničenjima i mjerama protiv koronavirusa zbog brzog rasta broja zaraženih u prijestolnici, prenosi Anadolu Agency (AA).

Britanska vlada je u ponedjeljak saopćila da su morali poduzeti ovaj korak kako bi spriječili širenje pandemije.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da Vlada mora poduzeti brze mjere nakon što je zabilježen nagli i eksponencijalni porast broja zaraženih na širem području Londonu.

Istakao je da se na nekim područjima slučajevi zaraze udvostručuju svakih sedam dana.

Prema ograničenjima trećeg nivoa, najvišeg u Velikoj Britaniji, ljudi se ne mogu družiti u zatvorenom prostoru, a barovi, pabovi i restorani moraju biti zatvoriti, osim za narudžbe.

U novembru je London bio među područjima s najnižom stopom regionalnih infekcija u Engleskoj. Ali, neka područja u Londonu i oko njega sada su postala žarišta koronavirusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh