Svijet

Policija objavila fotografije: Ovo se desi kada koristite mobitel tokom vožnje

Policija iz grada Menomonee Falls u državi Wisconsin (SAD) na vrlo originalan i uvjerljiv način upozorila je ljude šta se može dogoditi ako provjeravaju mobitel tokom vožnje.

Nesreća, Wisconsin - Twitter

Naime, na svom Twitter nalogu su objavili fotografije nesreće koja se desila nakon što se jedan vozač crnog Nissana Versa, kojeg policija nije imenovala, “zabio” u zaštitnu ogradu jer je bio ometen pametnim telefonom. Vidi se kako je zaštitna ograda prošla kroz automobil.

“Ovo je posljedica provjeravanja mobitela tokom vožnje. Srećom, vozač je petrpio samo lakše povrede. Bez obzira na to, ometanje tokom vožnje može završiti smrću. Molimo vas fokusirajte se na cestu i vozite sigurno”, poručuili su u tweetu u petak, prenosi “Radiosarajevo“.

Za vrlo kratko vrijeme objava je izazvala lavinu komentara, te su iz policije naveli da im je drago zbog toga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh