Svijet

Preminuo dječak kojeg su izraelske snage ranile tokom protesta

Preminuo je 13-godišnji palestinski dječak, kojeg su izraelske snage danas ranile na okupiranoj Zapadnoj obali.

Palestina, vojska - avaz

Iz palestinskog Ministarstva zdravstva navedeno je da je Ali Abu Aliyye, koji je ranjen u predjelu abdomena kada su izraelske snage otvorile vatru u selu El-Mugayyer blizu Ramallaha, preminuo je u bolnici u koju je smješten.

S druge strane, izraelska vojska tvrdi da prilikom njihove intervencije tokom demonstracija u selu El-Mugayyer, nisu korišteni bojevi meci.

Palestinci su održali demonstracije u selu Al-Mugayyer nakon džuma-namaza, molitve muslimana u petak, u znak protesta zbog plana za izgradnju novog ilegalnog jevrejskog naselja na tom području.

Palestinski izvori tvrde da su izraelske snage intervenisale tokom protesta i ranile Aliyye bojevim mecima, a četiri Palestinca gumenim mecima, javlja “Anadolija”.

Na Zapadnoj obali koja je pod okupacijom Izraela od 1967. godine izgrađeno je više od 250 nelegalnih jevrejskih naselja. Na tim područjima živi više od 400.000 jevrejskih doseljenika, a život je dodatno otežan domicilnim Palestincima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh