Svijet

Uginuo Vulcan, jedan od dva psa britanske kraljice Elizabete

Uginuo je jedan od dva psa koja ima britanska kraljica Elizabeta II. Pas imena Vulcan je preminuo prije nekoliko sedmica, a vijest o njegovoj smrti je tek sada potvrđena.

Pas . Wikipedia

Vulcan je uginuo u dvorcu Windsor tokom lockdowna zbog pandemije koronavirusa. Nije poznato u kojoj godini je uginuo i šta je uzrok njegove smrti.

Pretpostavlja se da je ukopan u krugu kraljevske rezidencije. Kraljici je ostao još jedan pas koji se zove Candy. Oba su pasmine korgi, prenosi “Klix“.

Uginuće ovog psa se desilo nedugo poslije uginuća engleskog koker španijela Lupo koji je bio u vlasništvu princa Williama i Kate Middleton. Njihov pas je uginuo prošli mjesec. Vijest o smrti su podijelili i na Instagramu.

Kraljica Elizabeta II od djetinjstva voli korgije i u svojoj vladavini imala ih je više od 30. Prije pet godina ih je prestala uzgajati, prenosi Sky News.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh