Svijet

Novi detalji napada: Vozač bio pijan, danima živio u automobilu

Četvero ljudi je poginulo, a približno 30 je povrijeđenih nakon što se muškarac (51) automobilom zaletio među ljude u njemačkom gradu Trieru.

Napad u Njemačkoj - Fokus.ba

Kako navode iz policije, u današnjem napadu poginuli su: djevojka (25), muškarac (45), 73-godišnja žena i beba stara devet mjeseci.

Napadača će sutra izvesti pred istražnog sudiju, a još nije poznato hoće li se tražiti pritvor ili privremeni smještaj u psihijatrijsku bolnicu.

Tužitelji navode kako je napadač (51) Nijemac koji ranije nije kažnjavan. Rođen je u Trieru i živio je u okolini. Posljednja četiri dana napadač je živio u automobilu, a ne u svom stanu.

Navodno nije imao dosje.

Navodi se da je muškarac bio pijan. Izmjerili su mu 1,4 promila alkohola.

“Nema nikakvih naznaka da bi se moglo raditi o terorističkom napadu ili djelu s vjerskom ili političkom pozadinom”, rekao je državni advokat.

Brzi ljekarski pregled pokazao je da bi muškarac mogao biti i psihički bolestan. No ističu da je to inicijalna procjena te da je potrebna detaljnija analiza


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh