Svijet

U Francuskoj više od 4.000 novozaraženih koronavirusom

U Francuskoj je u protekla 24 sata registrovano još 4.005 novozaraženih novom vrstom koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - News-medical.net

Iz Zavoda za javno zdravlje navedeno je da pada broj zaraženih na dnevnom nivou.

U zemlji je od početka pandemije na koronavirus bilo pozitivno 2.222.488 osoba.

U protekla 24 sata preminulo je još 408 osoba, ukupno 52.731. U bolnicama je 28.258 pacijenata kod kojih je utvrđeno prisustvo koronavirusa, uključujući 3.751 na odjelima za intenzivnu njegu.

Broj oporavljenih povećan je za 854 u protekla 24 sata i iznosi 162.281.

Stopa pozitivno testiranih na COVID-19 u zemlji bila je 10,9 posto.

Vlada je prije nekoliko dana objavila detalje o postepenom ublažavanju mjesečnog zaključavanja i najavila stotine miliona eura nove pomoći za radnike i studente i preduzeća koja su morala biti zatvorena.

Francuske vlasti također povećavaju napore na suzbijanju posljedica koje pandemija ostavlja na mentalno zdravlje građana. Premijer je ranije rekao da vladin telefon za psihološku pomoć sada prima 20.000 poziva dnevno.

Francuska prednjači u Evropi po broju potvrđenih virusnih infekcija i zabilježila je 52.731 smrtni slučaj povezan s koronavirusom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh