Svijet

Izraelske vlasti srušile stepenište koje vodi do džamije Al-Aksa

Predsjednik Komisije za zaštitu muslimanskih mezarja Mustafa Abu Zehra rekao je da su općinski timovi okupacionih snaga buldožerom upali u područje Bab el-Esbat i srušili stepenice do šehidskog mezarja

Izraelska Općina Jerusalem srušila je historijske stepenice koje vode do područja Starog grada Jerusalema i džamije Al-Aksa, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Komisije za zaštitu muslimanskih mezarja Mustafa Abu Zehra rekao je da su općinski timovi okupacionih snaga buldožerom upali u područje Bab el-Esbat i srušili stepenice do šehidskog mezarja.

Abu Zehra dodao je da su ovim napadom izraelske vlasti imale za cilj uspostaviti projekt pod nazivom “Vrtovi Tevrata” na mezarju šehida, koje se prostire na 4.000 kvadratnih metara.

Abu Zehra pozvao je narod Jerusalema da se ujedine kako bi zaštitili važne građevine Jerusalema od okupatorskog nasilja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh