Svijet

Tri osobe stradale u poplavama koje je na Sardiniji uzrokovala obilna kiša

Najmanje tri osobe su poginule na italijanskom otoku Sardiniji nakon poplave koju je izazvala obilna kiša.

poplave Italija - Klix

Dramatični snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju kako rijeke blata teku kroz grad Bitti u provinciji Nuoro, piše BBC.

Italijanski mediji javljaju kako su u poplavama stradale tri osobe, uključujući starijeg muškarca koji se utopio u kući te muškarca koji je poginuo u svom automobilu.

Veliki broj ljudi je evakuisan, a snažni vjetrovi i kiša ne prestaju od petka, zbog čega je veliki dio otoka ostao bez struje, prenosi “klix“.

Nadležni očekuju da će oluja uskoro pogoditi obližnje gradove Torpe i Galtelli, a gradonačelnica Noura Andrea Soddu obratila se stanovnicima putem Facebooka i zamolila ih da se potrude što više zaštititi od oluje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh