Svijet

Vladimir Putin zabrinut zbog povećanog broja preminulih od korone

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je zabrinutost zbog povećanja broja preminulih od korona virusa, ali za sada nije najavio pooštravanje mjera protiv epidemije.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Povećava se broj novih slučajeva, a ono što najviše zabrinjava je to što je povećan broj preminulih“, rekao je Putin na online sastanku vlade.

U Rusiji je u posljednja 24 sata umrlo 456 ljudi. Korona virusom je ukupno zaraženo milion i 991.998 ljudi, od kojih je umrlo 34.387.

Putin je pozvao regionalne vlasti da ne “uljepšavaju situaciju” i da ne govore da je sve dobro.

Zadatak regionalnih vlasti je rješavanje svakodnevnih problema. Opšta situacija u zemlji je teška, ali je pod kontrolom“, rekao je predsjednik Rusije.

Putin je krajem oktobra isključio mogućnost nacionalnog karantina zbog privrede koja je oslabljena poslije proljetnog karantina i zapadnih sankcija.

Ruski predsjednik je ipak pomenuo određene “ciljne i opravdane” mjere koje mogu da preduzmu određeni regioni. Tako je područje Burjatije u Sibiru u ponedjeljak uvelo dvosedmični karantin.

On je odredio zamjenicu premijera Rusije Tatjanu Golikovu da predstavi izvještaj i ocijeni trenutnu situaciju, prenosi “Beta”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh