Politika

“Kažeš da su izbori bili legalni? Otpušten si”: Kako izgleda kada se Tramp razbjesni

Američki predsjednik Donald Tramp smijenio je Кrisa Кribsa, prvog čovjeka Agencije za sajber bezbjednost i infrastrukturu zbog, kako tvrdi, netačnih objava o pravilnosti izbornog procesa.

Donald Trump - Independent.co.uk

Donald Tramp je u objavi na svom Tviter nalogu optužio Кrisa Кribsa da je “veoma netačno” uveravao građane da su izbori, što se njegove struke tiče, bili najbezbedniji do sada.

Tramp tvrdi da je bilo “masovnih nepravilnosti i prevara”, među kojima je i glasanje “pokojnika”, ometanja posmatrača u obavljanju nadzora izbornog procesa i softverski grešaka koji su Trampove glasove pripisivali kandidatu demokrata Džou Bajdenu.

Кrebs, navodi Rojters, nije obavešten o Trampovoj odluci da ga otpusti i to je saznao putem Tvitera.

Na osnovu informacija iz tri izvora upoznata sa situacijom, Rojters je objavio da je Bela kuća veoma nezadovoljna sadržajima koji se objavljuju na veb sajtu Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturu.

Očekuje se da će Кribsovu funkciju već danas preuzeti dosadašnji izvršni direktor ove agencije Brendon Vels, prenosi nedeljnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh