Svijet

Raste broj žrtava razornog tajfuna Vamko: Na Filipinima poginulo 67 ljudi, 12 lica je nestalo! oštećeno 26.000 kuća (video)

Broj žrtava najsmrtonosnijeg ovogodišnjeg nevremena, tajfuna Vamko koji je pogodio Filipine, porastao je na 67, a mnoga područja na sjeveru zemlje su poplavljena.

Predsednik Rodrigo Duerte otputovao je u provinciju Tuguegaro da se lično uveri u posledice najvećih poplava u poslednjih 45 godina koje su ugrozile i prestonicu Manilu, preneo je Rojters.

Za sada se 12 lica vode kao nestala, oštećeno je 26 hiljada kuća, a bujice su ugrozile više hiljada domaćinstava u provinciji Kagajan.

U poslednje četiri nedelje šest snažnih oluja je pogodilo Filipine, među njima i super tajfun Goni i tajfun Vamko.

Spasilačke ekipe ulažu napore da pomognu ugroženom stanovništvu u trenutku kada se preko brane Magat svake sekunde izlije količina vode iz dva olimpijska bazena, navodi su u izveštajima filipinske vlade.

Vamko je 21. ciklon koji je pogodio Filipine ove godine i u delovima Manile izazvao najgore poplave u poslednjih nekoliko godina, preenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh