Svijet

Glasnogovornica Bijele kuće: Trump će u januaru prisustvovati vlastitoj inauguraciji

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany je, na pitanje da li će aktuelni predsjednik Donald Trump u januaru prisustvovali inauguraciji novoizabranog predsjednika Joea Bidena, poručila kako ona misli da će Trump prisustvovati vlastitoj inauguraciji.

Kayleigh McEnany - Avaz

Iako je i zvaničnim rezultatima potvrđeno da je kandidat Demokratske stranke Joe Biden pobjednik predsjedničkih izbora održanih 3. novembra, Trumpova administracija i dalje to negira, prenosi “Radiosarajevo“.

McEnany je gostovala u programu Fox Businessa, gdje ju je novinar pitao da li predsjednik Trump planira prisustvovati inauguraciji Joea Bidena, koja je planirana za januar 2021. godine, na što je dala interesantan odgovor:

“Mislim da će Trump prisustvovati vlastitoj inauguraciji. Mora biti prisutan jer će položiti vlastitu zakletvu.”

Američki državni sekretar Mike Pompeo također je na pitanje hoće li doći do glatke tranzicije s Bidenovim timom, odgovorio: “Bit će to glatka tranzicija u drugi mandat Trumpove administracije.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh