Crna hronika

Policija Mexico Cityja uhvatila dva dječaka s tijelom trećeg u koferu

Nisu objavili dob ili imena dvojice osumnjičenih ili njihove žrtve, ali lokalni mediji navode da dvojica osumnjičenih imaju 15, a mrtvi dječak 14 godina

Meksiko - Nezavisne

Policija u Mexico Cityju je uhvatila dva dječaka koji su u koferu nosili tijelo ubijenog djeteta.

Slučaj se dogodio 10 dana nakon što je muškarac uhvaćen s tijelima dva dječaka.

Gradsko tužilaštvo navelo je da je najnoviji zločin otkriven u srijedu ujutro u ulici u blizini mjesta prvog zločina.

Iz Ureda je navedeno da ta dva incidenta nisu povezana, ali stručnjaci kažu da su narko-bande u gradu sve češće regrutuju mlade tinejdžere kako bi trgovale drogom i prikupljale uplate za iznudu.

Nisu objavili dob ili imena dvojice osumnjičenih ili njihove žrtve, ali lokalni mediji navode da dvojica osumnjičenih imaju 15, a mrtvi dječak 14 godina.

Osumnjičeni su navodno rekli policiji da su plaćeni da se riješe tijela.

Vukli su kofer po pločniku u naselju Guerrero, a kad su ih policajci zaustavili, bacili su torbu i ona se djelomično otvorila, otkrivajući glavu žrtve.

Predati su gradskoj agenciji za maloljetnike. Najozbiljnija kazna kojoj bi mogli biti izloženi bilo bi držanje u pritvoru izvan zatvora do 18. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh