Svijet

Filmska pljačka u Njemačkoj: Lopovi s carine ukrali 6.5 miliona eura

Carina nudi 100.000 eura nagrade za informacije koje će dovesti do hapšenja počinitelja ili do pronalaska novca

Pljačka - fokus

Iz ureda carine u Duisburgu lopovi su ukrali 6.5 miliona eura u gotovini. Kako javlja Bild, lopovi su izbušili rupu u podrumu i iznijeli gotovinu iz ureda carine.

“Prema dokazima koje smo prikupili, prova

la je bila profesionalno isplanirana i provedena”, rekla je policija.

Lopov- Fokus

“Trojica zasad nepoznatih počinitelja koristila su bušilicu kojom su iz susjedne sobe došli do podruma zgrade i potom do sefa”, dodali su.

Svjedoci čuli bušenje, jedan muškarac snimio provalnika.

Javljaju i kako su svjedoci čuli glasno bušenje oko 6 sati ujutro u nedjelju. Oko 10:45 su primijetili trojicu muškaraca obučenu u tamnu odjeću, a koji su nosili tamne kape, kako odlaze iz zgrade u kojoj je bio novac do obližnjeg parkinga i to nekoliko puta

Tamo je bio parkiran bijeli kombi s kliznim vratima, a u taj kombi su unijeli novac, prenosi “Fokus“.

Drugi svjedok je javio kako je vidio osumnjičenog, a usto ga je i fotografirao. Policija je te fotografije objavila. Vjeruje se kako se taj muškarac u jednom automobilu odvezao u istom smjeru kao i muškarci u kombiju. Imali su registracijske tablice Klevere (KLE).

Carina nudi 100.000 eura nagrade za informacije koje će dovesti do hapšenja počinitelja ili do pronalaska novca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh