Svijet

FORBES OBJAVIO IMOVINSKI KARTON NOVOG PREDSJEDNIKA AMERIKE: Evo koliko je „težak“ Joe Biden

Američki mediji navode da će pobjedom na izborima njegovo bogatstvo sigurno biti veće.

Joe Biden - cloudinary.com

Na početku predsjedničke kampanje ove godine, Biden je iznio finansijsko stanje za 2016, 2017. i 2018. godinu, i na osnovu tog izvještaja Forbes je procjenio njegovo bogatsvo na devet miliona dolara.

Američki mediji navode da će pobjedom na izborima njegovo bogatstvo sigurno biti veće.

Kako je još od kraja devedesetih godina prošlog vijeka napredovao u karijeri, Bidenova primanja su se povećavala sa 42.500 dolara na 174.000 dolara godišnje, pokazuju arhivski podaci Senata.

Kada je izabran za potpredsjednika Baracka Obame, funkcije na kojoj je bio osam godina, dobio je dodatnu povišicu i počeo da zarađuje oko 230.000 dolara godišnje, dok će kao predsjednik SAD-a zarađivati 400.000 dolara godišnje.

Biden i njegova supruga Jill ozbiljan novac počeli su da zarađuju tek kada je 2017. on otišao sa funkcij,piše Slobodnabosna.

Kada je Biden objavio finansijske izvještaje u julu 2019. godine, vidjelo se da su on i Jill tokom 2017. i 2018. zaradili više od 15 miliona dolara.

Web stranica Town & Country se poziva na Forbes, koji piše da su njegove dvije kuće u Vilmingtonu, u državi Delaver, vrijedne četiri miliona dolara, da ima još toliko u kešu i investicijama, kao i da ima oko milion dolara od državne penzije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh