Svijet

Beč: Iz kombija preko zvučnika puštaju pucnjavu i ezan, policija provjerava šta se dešava

Na društvenoj mreži Twitter pojavio se snimak iz Beča, a na kojem se vidi i čuje kako se ulicom polako kreće vozilo, kojeg prati policijski kombi.

Beč - Screenshot - Radiosarajevo,ba

Čuje se zvuci pucnjave, a potom i ezan.

Muškarac koji je postavio snimak, pitao je policiju šta se dešava.

– Policijo Beča, šta se tamo događa? U nedjelju ujutro automobil s policijskom zaštitom vozi se kroz 8. becirk (oblast) i glasno pušta pucnje preko zvučnika, a zatim muslimanski poziv na molitvu. Postoji li objašnjenje za to? Provokacija? – napisao je uz snimak.

Sa Twitter naloga bečke policije su potom odgovorili:

– Ne, ništa nije pušteno preko policijskog zvučnika, ali trenutno razjašnjavamo što se tačno tamo dogodilo. Upravo su nas obavijestili.

Omar Al-Rawi, koji je objavio snimak na Twitteru i tražio objašnjenje od policije je član gradskog vijeća u Beču i član Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh