Svijet

Janša davno proglasio Trumpa pobjednikom, sada se čudi objavama medija

Premijer Slovenije Janez Janša prije nekoliko dana objavio je da je Donald Trump pobjedio na izborima u SAD-u, a sada se čudi medijima koji su objavili da je pobjednik Joe Biden.

Janez Janša - Nova24TV.si

– Zanimljivo. Žalbe su podnesene u svim američkim državama s tijesnim rezultatom. Sudovi još nisu ni počeli odlučivati. Ipak, main stream medij (a ne neko službeno tijelo) proglašava pobjednika. Čestitke stižu sa svih strana. To je vladavina prava – napisao je Janša.

Premijer Slovenije 5. novembra proglasio je Trumpa pobjednikom, iako glasovi nigdje nisu bili u potpunosti prebrojani.

– Prilično je jasno da je američki narod izabrao Donalda Trumpa i Mikea Pencea za još četiri godine. Što više mainstream mediji odgađaju i negiraju činjenice, veća će biti konačna pobjeda za predsjednika. Čestitke Republikanskoj stranci za dobre rezultate širom Sjedinjenih Američkih Država – napisao je u četvrtak Janša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh