Svijet

Šta će se desiti ako Trump odbije napustiti Bijelu kuću

Američki list Newsweek iz nekoliko izvora pokušao je doći do odgovora na ovo pitanje

Donald Trump - Nezavisne.com

Iako demokratski kandidat Joe Biden iz sata u sat stiče sve veću prednost, te je njegova pobjeda na izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država sve izvjesnija, njegov suparnik i aktuelni predsjednik Donald Trump ni ne pomišlja da prizna poraz.

dok Trump ponavlja kako su izbori namješteni, mnogi postavljaju pitanje šta će se desiti ako predsjednik odbije napustiti Bijelu kuću kad vrijeme dođe za to.

Američki list Newsweek iz nekoliko izvora pokušao je doći do odgovora na ovo pitanje.

Prvo su iz Bidenovog tima objavili kako će narod odlučiti pobjednika, a da će “uljezi biti izbačeni iz Bijele kuće”.

Svoje viđenje situacije iznio je i bivši visoki zvaničnik koji je radio u Bijeloj kući tokom Obamine administracije.

“Tajna služba bi ga izvela napolje. Tretirali bi ga kao bilo kojeg starca koji je zalutao na posjed”, objasnio je on, a s njim se slažu i dva eksperta koji su dali izjave Newsweeku.

Vlast se “predaje” 20. januara sljedeće godine, a situacija da predsjednik ne želi to učiniti nije zabilježena nikad u historiji.

Treba napomenuti da Trump nigdje nije zvanično rekao kako neće iseliti iz Bijele kuće, prenopsi “Fokus“.

Takođe, nakon inauguracije njegovog nasljednika, kojoj on ne mora prisustvovati, Trump više neće polagati ni pravo na vožnju predsjedničkim avionom Air Force 1, kao ni limuzimom koju od milja nazivaju “Zvijer”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh