Svijet

Novi šok za Trumpa, njegovi omiljeni mediji šalju mu poruke da je sve gotovo i da prihvati poraz

Takve poruke mogu se iščitati na stranicama i u eteru Fox Newsa, Wall Street Journala i New York Posta, što su sve mediji inače skloni Trampu i koje sam Trump rado konzumira…

Donald Trump - Twitter

Više američkih konzervativnih medija u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Murdoka (Murdoch) promijenilo je ton poruka koje šalju u očiglednom pokušaju da upozore svoju publiku da će, izgledno je, Donald Tramp (Trump) ipak izgubiti ove predsjedničke izbore, piše “Guardian”.

Takve poruke mogu se iščitati na stranicama i u eteru Fox Newsa, Wall Street Journala i New York Posta, što su sve mediji inače skloni Trampu i koje sam Trump rado konzumira, prenosi “Avaz“.

Omiljena Trampova voditeljica s Foxa, Lora Ingrem (Laura Ingraham), koja je govorila i na republikanskoj konvenciji 2016., poslala je zapanjujuću poruku, čini se, usmjerenu direktno Trampu, savjetujući mu da “dostojanstveno i staloženo” prihvati poraz “ako i kada se to dogodi”, pozivajući ga da tako zaštiti vlastitu ostavštinu.

– Kad i ako dođe vrijeme da se prihvati neizbježni ishod ovih izbora, a nadamo se da se to ipak neće dogoditi, no ako se dogodi, predsjednik Tramp to mora prihvatiti s dostojantvom i staloženošću koje je demonstrirao u vijećnici sa Savana Gutri (Savannah Guthrie) (voditeljicom na NBC-ju). Mnogo je ljudi tada komentiralo ton njegova nastupa. To je ono što je sada potrebno – kazala je Ingraham.

Wall Street Journal objavio je redakcijski komentar koji šalje gotovo identičnu poruku u tekstu naslovljenom “Predsjednička završna igra” i podnaslovljenom “Tramp ima pravo boriti se na sudu, no mora dokazati prevaru”.

– Njegova će ostavština biti značajno umanjena ako njegov posljednji potez bude gorko odbijanje legitimnog poraza – upozorava se u tekstu.

Glavni urednici New York Posta, novina koje su prije izbora objavile čitav niz oštrih napada na Bajdenova sina Hantera (Hunter), poručili su ove sedmice svojim zaposlenicima da budu oštriji u svom izvještavanju o Trampu, navodi New York Times, pozivajući se na dopis koji je poslan zaposlenicima.

U iznenadnom obratu u četvrtak, tabloid Ruperta Murdoka objavio je dva članka posve drugačijeg tona. U jednom je kazao da predsjednik Tramp posve neutemeljeno optužuje svoje političke protivnike za izbornu prevaru, a u drugom Trampa opisuje kao uspaničenog autora besmislenih tvitova.

I Foxove poruke sličnog su tona i pokazuju vrlo malo razumijevanja za Trampove tvrdnje o izbornoj prevari kojima ovaj želi preokrenuti ishod izbora.

Na pitanje o navodima Trampove kampanje o tome da republikanskim promatračima nije bilo dozvoljeno nadzirati izbore, Foxov reporter je u javljanju uživo kratko odgovorio:

“To nije istina. Nije istina. To jednostavno nije istina.”


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh