Svijet

Biden povećava prednost u ključnim državama: ‘Još nemamo potvrdu, ali brojevi su jasni – pobijedit ćemo u ovoj utrci!‘

Biden je održao govor u večernjim satima po lokalnom vremenu.

– Još nemamo potvrdu pobjede, ali brojevi su jasni – pobijedit ćemo u ovoj utrci. Prije 24 sata zaostajali smo u Georgiji, sad smo u prednosti. Bili smo u zaostatku u Pennsylvaniji, sad vodimo. Pobijedit ćemo u ovoj utrci. Dobili smo više od 74 milijuna glasova, a taj broj i dalje raste, rekao je Biden u svom govoru u Wilmingtonu.

jutarnji

Posebno sam ponosan koliko smo dobro prošli diljem Amerike, nastavio je Biden ističući vodstvo u tradicionalno ‘crvenim’ državama Arizoni i Georgiji.

– Znam da praćenje ovog prebrojavanja može izgledati vrlo sporo, otupljujuće. Ali, te brojke predstavljaju glasače i njihov glas mora se čuti, istaknuo je Biden.

Kaže kako on i senatorica Harris ne čekaju potvrdu pobjede, nego su još od jučer krenuli s radom.

– Učinit ćemo sve da zauzdamo ovaj virus i stavimo pandemiju pod kontrolu. Možemo spasiti mnogo života u mjesecima koji slijede, izjavio je Biden,piše Jutarnji

Na kraju je poručio:

– Možda jesmo protivnici, ali nismo neprijatelji. Mi smo Amerikanci!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh