Svijet

Trump se obratio javnosti: Odjednom je sve stalo, ovo je sramota i velika prevara

“Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara”

Donald Trump - AP

Predsjednik SAD Donald Trump, koji pokušava osvojiti novi mandat, obratio se javnosti iz Bijele kuće.

Gotovo sva birališta su zatvorena, a američki predsjednik Donald Trump osvojio je tri ključne države – Floridu, Teksas i Ohio. Još se čekaju konačni rezultati za Pennsylvaniju, Georgiju, Sjevernu Karolinu, Michigan i Wisconsin koje se smatraju ključnima za ishod izbora.

“Hvala američkom narodu, milioni su glasali za nas danas, a velika skupina ljudi pokušava ih obezvrijediti i nećemo to dozvoliti. Spremali smo se za slavlje i sad je sve otkazano.”, rekao je Trump, prenosi “Fokus“.

“Situacije je dobra, pobjeđujemo u svim ključnim državama, pa i u onim gdje još nisu objavljeni rezultati. Građani ove zemlje izašli su na izbore u rekordnom broju, dobili smo Floridu. Dobili smo Ohio, Teksas. Jasno je da smo dobili i Georgiju, tu nas ne mogu uhvatiti. Isto tako dobili smo i Sjevernu Karolinu, ni tu nas ne mogu uhvatiti. Imamo šanse i u Arizonu i neko je proglasio da je to pobjeda za Bidena, i to je moguće. Ali i tamo ima glasova koje bi mogli dobiti i to bi se moglo okrenuti. Ali to nam ne treba. Postoji šansa da ćemo i to dobiti, radi se o malom broju glasova. Ali najvažnije od svega, dobijamo u Pennysylvaniji i to velikim brojem glasova”, rekao je Trump.

“Najvažnije je da vodimo u Pennsylvaniji i to velikom razlikom. U toj državi vodimo za 600.000 glasova, a izbrojano je 64% glasova. Nemoguće nas je uhvatiti i zato će prednost i porast. Dobijamo i u Michiganu i to za puno, za gotovo 300.000 glasova, 65% glasova je prebrojano. Vodimo i u Wisconsinu. Maloprije sam pričao s guvernerom Teksasa, koji mi je čestitao. I rekao mi je ‘usput, što se događa, ovakvo nešto još nisam vidio’. Dobili smo i Michigan. I kad uzmete sve te države koje smo dobili večeras i margine s kojima smo dobili. I odjednom – šta se događa s izborima? Znate što se dogodilo? Znali su da ne mogu dobiti i sad govore da idemo na sud. Od početka sam rekao da će poslati desetke milione glasova i ako ne dobiju, idu na sud. Florida je bila nevjerovatna pobjeda, Teksas, Ohio, tamo smo uvjerljivo dobili… Velika pobjeda i u Sjevernoj Karolini. I odjednom je sve stalo. Ovo je prevara američke javnosti i sramota za našu zemlju. Iskreno dobili smo ove izbore. Naš cilj je sada očuvati integritet naše zemlje. Ovo je velika prevara. Idemo na Vrhovni sud, ne želimo da nađu neke glasove u 4 ujutro i dodaju ih na popis. Ovo je tužan trenutak. Mi ćemo dobiti ovo. Što se mene tiče, već smo dobili”, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh