Svijet

Napadač Kurtin S. rođen i odrastao u Beču?

Klenk navodi da Kurtin S. ima “albanske korijene”, ali da su mu roditelji iz Sjeverne Makedonije

avaz

Napadač Kurtin S. (20), koji je sinoć u centru Beča ubio četiri osobe, rođen je i odrastao u glavnom gradu Austrije, rekao je urednik austrijskog nedjeljnika “Falter” Florijan Klenk.

Prema njegovim riječima, Kurtin S. bio je od ranije poznat austrijskim obavještajnim službama jer je bio jedan od 90 islamista koji su željeli da odu u Siriju.

Klenk navodi da Kurtin S. ima “albanske korijene”, ali da su mu roditelji iz Sjeverne Makedonije. On nije objavio izvor svojih informacija.

Stotine policajaca raspoređene su od jutros na ulicama Beča i tragaju za počiniocima napada za koje je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer rekao da su imali “islamistički motiv”.

Policija je objavila da su ubijena tri prolaznika – dva muškarca i žena, a stanica ORF prenijela je kasnije da je preminula još jedna žena.

On je bio naoružan automatskom puškom, a nosio je i lažni pojas sa eksplozivom. Nehamer je rekao da je napadač želio da izazove paniku,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh