Svijet

Princ William prebolio koronavirus u aprilu, kraljevska porodica krila informaciju

Princ William prebolio je koronavirus još u aprilu, ali je tu informaciju držao u tajnosti, kako ne bi širio paniku među ljudima.

Princ William - Vecernji.ba

U to vrijeme bili su zaraženi i njegov otac princ Charles, kao i premijer zemlje Boris Johnson pa je kraljevska porodica odlučila da s njegovim zdravstvenim stanjem ne želi dodatno zabrinuti javnost te se nisu oglašavali tim povodom, piše BBC.

“Imao je poprilično jake simptome koronavirusa. To ga je iznenadilo jer je mlad i u formi, ali se u jednoj fazi mučio i sa disanjem, što je bio najveći razlog panike u porodici. S obzirom na to da je i sam osjetio kako koronavirus može biti neugodan, podržava je novi ‘lockdown’ u koji Velika Britanija ulazi”, otkrio je izvor blizak kraljevskoj porodici medijima.

Drugi ‘lockdown’ u toj bi zemlji trebao trajati sve do 2. decembra, a Boris Johnson je situaciju opisao kao neophodnu. U suprotnom će, kako je kazao, zdravstveni sistem kolabirati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh