Svijet

U armenskim napadima u Azerbejdžanu ubijen 91, a ranjeno 400 civila

Tužilaštvo Azerbejdžana danas je saopćilo da je među 91 ubijenim civilom u armenskim napadima bilo 27 žena i 11 djece

U armenski raketiranjima i granatiranjima azerbejdžanskih pograničnih naselja ubijen je najmanje 91, a ranjeno 400 civila, javlja Anadolu Agency (AA).

Tužilaštvo Azerbejdžana danas je saopćilo da je među 91 ubijenim civilom u armenskim napadima bilo 27 žena i 11 djece, a da je i među ranjenim bila 101 žena i 50 djece.

Armenske snage su 27. septembra započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i još sedam okupiranih azerbejdžanskih regija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh