Svijet

Najmanje četiri osobe poginule, a 120 povrijeđeno u zemljotresu u turskom Izmiru

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas Izmir i susjedne turske provincije

Uprava za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske (AFAD) saopćila je da su najmanje četiri osobe poginule, a da je 120 povrijeđeno od posljedica snažnog zemljotresa koji je pogodio Izmir i susjetne regije na Egejskom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi kako je među poginulim jedna osoba koja se udavila.

Također se navodi kako je za potrebe spasilačkih i drugih aktivnosti koje predvodi AFAD uplaćeno tri miliona lira hitnih sredstava.

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas Izmir i susjedne turske provincije. Urušeno je više zgrada tokom podrhtavanja tla koje je trajalo i 15 sekundi.

Iz susjednih provincija stiže pomoć u Izmir, a spasilačke ekipe i dalje vode utrku s vremenom kako bi što prije pretražili ruševine i pomogli unesrećenim.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh