Svijet

WHO: Evropa dostigla deset miliona slučajeva koronavirusa

Broj hospitalizovanih porastao je na nivo koji nismo vidjeli od proljeća, rekao je dr. Hans Kluge, direktor WHO za Evropu

Koronavirus - Zena.blic.rs

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da je Evropa imala rekordnih 1,5 miliona potvrđenih slučajeva koronavirusa u prošloj sedmici i dostigla deset miliona od 44 miliona oboljelih od COVID-19 u svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Broj hospitalizovanih porastao je na nivo koji nismo vidjeli od proljeća, a broj smrtnih slučajeva naglo je porastao za više od 30 posto. Evropa je ponovo u epicentru ove pandemije“, naglasio je doktor Hans Kluge, direktor WHO za Evropu u obraćanju evropskim ministrima zdravstva.

Istakao je da sistemi za testiranje nisu išli u korak sa široko rasprostranjenim nivoima prenosa. Kluge je dodao da su “nivoi pozitivnih testova dostigli nove maksimume“, s tim da je većina evropskih zemalja premašila pet posto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh