Svijet

Teroristički napad u Nici: Ženi odsječena glava, ubijene ukupno tri osobe

Najmanje tri osobe su ubijene, od čega je jednoj odsječena glava, u jutrošnjem napadu nožem u i pokraj crkve Notre Dame u francuskoj Nici, javlja SkyNews.

Teroristički napad u Nici - Screenshot

Kako se navodi, glava je odsječena jednoj ženi u ili pored crkve koja se nalazi u prometnom dijelu Nice.

Nepoznat broj ljudi koji su pokušali pobjeći u obližnji kafić je ranjen, a napadač je prema javljanju gradonačelnika Nice Christiana Estrosija ubrzo uhapšen dodavši kako sve asocira na teroristički napad.

Kako prenosi Associeted Press, uhapšeni je ranjen prilikom privođenja te je prebačen u gradsku bolnicu. Prema prvim informacijama napadač je djelovao sam.

Francuski parlament je tokom jutrošnje sjednice nakratko prekinut kako bi se minutom šutnje odala počast ubijenima. Također, predsjednik Emmanuel Macron je na putu u Nicu.

Napad dolazi u vrijeme kada je Francuska pod teškim dojmom posljednjeg napada u kojem je učitelju Samuel Patyju odsječena glava jer je učenicima pokazao crteže poslanika Muhameda, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh