Svijet

Haos u Torinu zbog najavljenog zatvaranja

Torino je već jutros najavio nastavak protesta kada su se okupili taksisti na najvećem trgu u glavnom gradu regiona Pijemonte u znak protesta što se zatvaraju restorani i barovi od danas u 18 sati po novom Dekretu, jer tako i oni trpe posljedice zatvaranja .

Torino - Tanjug

Iako je Vlada najavila obeštećenje zbog zatvaranja iz sanitarnih razloga, bijes preduzetnika koji znaju da ne mogu dobiti adekvatnu ekonomsku nadoknadu nije se smanjio i izašli su na ulicu da protestuju, ali nisu samo oni.

Tu su se našle i razne grupe koje koriste priliku da se “solidarišu” sa njima provocirajući haos i lomeći sve pred sobom, bacane su zapaljive bombe i na policijski kordion, policija je reagovala suzavcem, pišu “Novosti“.

Oko 500 učesnika protesta, među njima, kao što su i najavile tajne službe danas, našli su se osim privrednika pristalice ultra desnice, mafijaške grupe.

Uhapšeno je deset osoba među njima pet ultraša. Jedan fotoreporter je povrijeđen od zapaljive naprave koju su bacili manifestanti, kontejneri su bili u plamenu.

Na policiju su bačene petarde, razbijeni su izlozi radnji, a jedna je potpuno uništena i opljačkana

Oni koji negiraju postojanje Kovida su na protest došli bez maski na licu.

Po gradu kruže ambulantna vozila, u slučaju da se nasilje pogorša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh