Svijet

Azerbejdžanska vojska oslobodila još 13 sela kod grada Jabrayil

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev kazao je da su oružane snage Armenije prekršile dogovoreni humanitarni prekid vatre tako što su od 00:02 sati, 18. oktobra, koristile tešku artiljeriju za granatiranje azerbejdžanskih naseljenih

Azerbejdžanska vojska oslobodila je još 13 sela kod grada Jabrayil od armenskih snaga, objavio je u ponedjeljak predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Oslobođena su sela Soltanli, Emirvarli, Mashanli, Hasanli, Alikeykhanli, Gumlag, Hajili, Goyerchinveysalli, Niyazguzlar, Kechel Memmedli, Shahvelli, Haji Ismayilli i Isagli u gradu Jabrayil. Karabah je Azerbejdžan!“, poručio je Aliyev na Twitteru.

“Azerbejdžanska vojska uzvratila je adekvatno i oslobodila naselja“, dodao je Aliyev.

Istakao je da su oružane snage Armenije prekršile dogovoreni humanitarni prekid vatre tako što su od 00:02 sati, 18. oktobra, koristile tešku artiljeriju za granatiranje azerbejdžanskih naseljenih područja i borbenih položaja.

Inače, Armenija i Azerbejdžan su postigli novi dogovor o privremenom prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu. Primirje je na snagu stupilo u subotu u ponoć.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh