Svijet

Palestina: Zbog zaraze koronavirusom hospitaliziran čelnik PLO-a

Generalni sekretar PLO-a Erekat od deset dana se liječio u kućnoj izolaciji, a hospitaliziran je nakon pogoršanja zdravstvenog stanja.

Generalni sekretar Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Saeb Erekat hospitaliziran je danas zbog zarase koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz PLO-a su saopćili da se Erekatovo zdravstveno stanje znatno pogoršalo i da je danas prebačen iz rodnog Jerichoa u Medicinski centar Hadassah u Ramallahu.

Iskusni palestinski političar i pregovarač Erekat je 8. oktobra bio pozitivan na testu na koronavirus i bio je u kućnoj izolaciji.

Odranije, 65-godišnji Erekat ima hroničnih respiratornih problema, posebno od 2017. godine kada je u SAD-u podvrgnut i transplantaciji pluća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh