Svijet

Belgija zatvara restorane i barove na mjesec dana

Svi barovi i restorani u Belgiji bit će zatvoreni u naredne četiri sedmice, saopćila je danas savezna administracija u sklopu napora za suzbijanje širenja koronavirusa.

Belgija - Blogspot.com

Belgijska administracija, također je donijela odluku o uvođenju policijskog sata od ponoći do 5 sati u narednih mjesec dana.

Virus nas je teško pogodio. Naredne sedmice bit će veoma teške ali moramo primijeniti mjere kako bi izbjegli najgore – naglasio je belgijski premijer Aleksandar de Kro nakon petosatnog sastanka administracije.

Mjere će biti na snazi najmanje četiri sedmice od 19. oktobra, a revizija uticaja će biti nakon dvije sedmice.

Belgija prati primjer Holandije koja je zatvorila barove i restorane 13. oktobra, dok je i Francuska uvela policijski sat.

Pet sedmica od početka rada, belgijski fakulteti preći će na nastavu putem interneta ali škole, za sada ostaju otvorene.

Broj zaraženih u Holandiji udvostručen je svake sedmice, a vrhunac je bio početkom sedmice kada je registrovano više od 10.000.

U Briselu je 20 posto testova na virus korona bilo pozitivno, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh