Svijet

Varhelyi u samoizolaciji, član njegovog tima pozitivan na koronavirus

Oliver Varhelyi, evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku, nalazi se u samoizolaciji nakon što je članu njegovog tima potvrđen koronavirus.

Oliver Varhelyi - Fena

– Obaviješten sam da je član mog tima pozitivan na COVID-19. Do novih rezultata testiranja, članovi tima i ja ćemo se samoizolirati u skladu sa smjernicama i radit ćemo na daljinu. Osjećam se dobro i nemam simptoma, a moji testovi prošle sedmice su bili negativni – napisao je Varhelyi na Twitteru.

Varhelyi je u petak boravio u Sarajevu, gdje se sastao s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, gradonačelnikom Brčkog, delegacijama oba doma Parlamenta BiH i ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem.

Također, vrijeme je provodio i sa šefom Delegacije EU-a u BiH Johannom Sattlerom.

Varhelyi je prošle sedmice održao sastanke i sa najvišim dužnosnicima Srbije i Crne Gore.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh