Svijet

Trump je pri izlasku iz bolnice htio poderati košulju i otkriti Superman majicu

PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump namjeravao je pri izlasku iz bolnice rastvoriti košulju kako bi ispod nje pokazao majicu s logom Supermana, piše New York Times.

Donald Trump - Twitter

Naime, nekoliko ljudi je telefonom natuknuo što planira učiniti, ali je od ideje ipak odustao.

Podsjetimo, Trump je iz bolnice Walter Reed, u kojoj je bio hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom, izašao u utorak (6. oktobr).

Dva dana prije toga je nakratko izašao iz bolnice kako bi u automobilu paradirao ispred bolnice, gdje su se okupili njegovi pristaše, prenosi “Index“.

Taj njegov potez izazvao je brojne kritike.

“Svaka osoba u automobilu tijekom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu”, napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Sveučilištu George Washington. “Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave.”

Senator Brian Schatz, demokrat s Havaja, dodao je da “moli za zdravlje pripadnika tajne službe koji su bili u Trumpovoj pratnji: njima je jasno da je rizik dio njihova posla, samo što ne bi trebali biti dovedeni u situaciju u kojoj im opasnost prijeti od osobe koju štite”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh