Svijet

Ogromne novčane kazne: U ovom gradu su maske obavezne i na otvorenom

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u protekla 24 sata preminulo 195 lica, te da je ukupan broj umrlih dostigao 28.293.

Maske - Screenshot

Maske u zatvorenim javnim prostorima u Iranu obavezne su od jula, iako nisu izricane kazne. Maske su sada obavezne i u zatvorenom i na otvorenom u glavnom gradu Teheranu.

Rohani je rekao da će svako uhvaćen bez maske biti kažnjen sa 500.000 rijala, a osoba zaražena virusom korona koje ne bude poštovalo samoizolaciju ili ne obavijesti prijatelje i kolege o svojoj bolesti kažnjava se sa novčanom kaznom od 2 miliona rijala.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je u protekla 24 sata preminulo 195 lica, te da je ukupan broj umrlih dostigao 28.293.

Registrovana je i 3.875 novih slučajeva infekcije, rekla je portparol Ministarstva Sima Sadat Lari za državnu TV.

Škole, džamije, prodavnice, restorani i druge javne institucije u Teheranu zatvorene su 3. oktobra na sedam dana da bi se pokušalo suzbiti širenje virusa korona, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh