Svijet

Trump: Kina će platiti veliku cijenu za ono što su napravili nama i svijetu

Američki predsjednik Donald Trump bio je u bolnici kako bi se oporavio od zaraze koronavirusom, a iz nje je izašao prilično brzo i već je na nogama.

Donald Trump - Twitter

Nakon svega oglasio se i videom na društvenim mrežama kako bi pokazao američkim građanima da je u dobrom stanju, a dotakao se nekoliko stvari, ali ponajviše svega uz koronavirus:

– Pozdrav mojim najdražim ljudima na svijetu, onim starijim. Radimo ogroman napredak s ovom užasnom bolesti koju nam je poslala Kina. Kina će platiti veliku cijenu za ono što su napravili nama i svijetu, ali mi smo došli do lijeka – započeo je Trump priču, pa prepričao svoj doživljaj sa zarazom:

– Otišao sam u bolnicu prije sedam dana, bio sam jako bolestan, a taj lijek je bio čudotvoran. Mogao sam izaći odmah dan nakon. Djelovanje tog lijeka je čudesno. Napravit ćemo taj lijek dostupnim za sve, FDA se kreće brzinom kao nikad prije, stvari koje bi inače trajale godinama, sad će trajati sedmicama i manje, a to je zbog mene. Brinemo se za naše starije! Želim da dobijete medicinsku brigu kao i ja, ja sam dobio fantastičnu brigu, i želim da je dobijete i vi. Ovaj lijek ćete moći dobiti svi, i to besplatno! I dobit ćete ga brzo – kazao je Trump,.

Dotakao se i svog političkog protivnika na izborima koji će se održati za nekoliko sedmica Joea Bidena:

– Lijek proizvode kompanije koje su potpuno sigurne i lijek je moćan. Želim vam se svima zahvaliti, ono što smo prošli kao država je užasno. Moj protivnik uvijek priča, ali nije napravio ništa u 47 godina, napravio sam više od njega u 47 mjeseci. Da je do njega, ne bi ovo imali godinama. On je imao svoju šansu sa H1N1 i svinjskom gripom i nije znao šta radi. Pobrinut ćemo se za starije i za sve ostale, lijek stiže jako brzo. Hvala vam, volimo Ameriku – dodao je Trump. prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh