Svijet

Stravičan snimak otmice: Zgrabio je djevojčicu čim je izašla iz autobusa

Na stravičnom snimku koji su prenijeli svjetski mediji vidi se trenutak kada muškarac na Rhode Islandu u Sjedinjenim Američkim Državama kidnapuje djevojčicu (9), nekoliko sekundi nakon što je izašla iz školskog autobusa.

Otmica - Screenshot

Na snimku se vidi kako djevojčica ide ka kući kada je Luis Martinez-Romero (34) izašao iz vozila i prišao joj otpozadi, prenosi New York Post.

Video sa nadzorne kamere onda pokazuje kako stranac, koji nosi masku na licu, hvata djevojčicu i stavlja je na zadnje sjedište vozila. Potom se odvezao sa lica mjesta zajedno sa njom.

Djevojčica je poslije nekih sat vremena vraćena u taj isti dio grada, saopštila je policija.

Otmičar je uhapšen u utorak i optužen za kidnapovanje maloljetnice i seksualni napad.

On se nalazi u pritvoru i odbijena mu je kaucija. Policija je navela kako optuženi nije poznavao djevojčicu.

Nakon ovog događaja oglasile su se i škole. U saopštenju su navele da vozači školskih autobusa ne ostavljaju djecu mlađu od osam godina ukoliko ih na stanici ne čeka odrasla osoba.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh