Svijet

Naređenje vojsci Azerbejdžana: Spremite napad velike razorne moći

Ministar odbrane Azerbejdžana Zakir Gasanov naredio je vojsci da napravi plan napada na vojno-stratešku infrastrkuturu jermenskih snaga u Nagorno-Karabahu uz primjenu oružja velike razorne moći.

Takođe je poručio vojsci da preduzmu sve moguće mjere kako bi se oslobodila okupirana teritorija Azerbejdžana.

Azerbejdžanski ministar odbrane je ujedno i zaprijetio jermenskim snagama da će, u slučaju da vojska Nagorno-Karabaha u napadu na azerbejdžanske položaje upotrijebi raketne komplekse “Iskander”, biti pružen adekvatan odgovor,pišu Nezavisne

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je proglašeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i djelimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh