Svijet

Ljekarski tim: Trumpovo stanje se popravlja

Stanje predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa se poboljšava i mogao bi biti otpušten iz bolnice već 5. oktobra, rekli su ljekari koji su vode njegovo liječenje od COVID-19.

Donald Trump - Twitter

Ljekari su rekli da je Trumpu posljednjih dana nivo kiseonika dva puta na kratko padao, ali daju optimističnu ocjenu zdravlja i oporavka 74-godišnjeg predsjednika za koga kažu da se liječi i steroidima.

“Stanje pacijenta nastavlja da se poboljšava. Od petka ujutru je bez temperature i njegovi vitalni znaci su stabilni”, rekao je doktor Sean Dooley novinarima u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed, gdje se Trump nalazi na liječenju od 2. oktobra.

Javnosti se prethodno obratio i Donald Trump, koji je u videoporuci snimljenoj u bolnici izjavio da se osjeća „mnogo bolje“ i da se nada da će se „uskoro vratiti da dovrši predizbornu kampanju“, prije izbora zakazanih za 3. novembar.

U videu trajanja četiri minuta, koji je objavljen na Twitteru, Trump je rekao i da će narednih nekoliko dana predstavljati „pravi test“ i istovremeno se zahvalio svima koji su ga podržali.

„Pobijedit ćemo koronavirus”, kazao je Trump.

Donald Trump, koji uz terapiju antitijelima prima i lijek remdesivir, može da nastavi da radi iz predsjedničkog apartmana bolnice, koji je opremljen tako da mu omogućava da nastavi sa svojim obavezama, saopštila je ranije Bijela kuća.

Trumpu je 2. oktobra potvrđeno da je inficiran korona virusom, a u bolnicu je iz Bijele kuće prebačen iz razloga predostrožnosti.

Trumpova iznenadna bolest zadaje udarac njegovoj predizbornoj kampanji i stavlja pažnju na pandemiju i predsjednikovo umanjivanje težine korona virusa, koji je do danas ubio više od 200.000 ljudi u Americi i u kojoj je registrovano preko sedam miliona slučajeva zaraze, prenosi “RSE“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh