Svijet

Atraktivna savjetnica “glavni krivac” za zarazu, svi je ljube

Predsjednik Tramp ima magnetičnu osobnost i širi pozitivnu energiju, koja je zarazna za sve u njegovoj blizini, izjavila je Hiks o Trampu

Donald Trump i Hope Hick - Agencije

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) mjesecima je ismijavao koronavirus, ignorirao je maske i preporuke stručnjaka, a sada je zaražen.

Ima 74 godine i prekomjernu težinu što ga stavlja u jednu od najrizičnijih grupa za moguće komplikacija bolesti.

pak, odgovornost za zarazu prebacio je na druge. Virus je u Bijelu kuću donijela njegova bliska savjetnica Houp Hiks (Hope Hicks) (32) koju od milja zove ‘Hopie’ i ‘Hopester’. Nema pojma o politici, ali je svejedno osoba od najvećeg povjerenja američkog predsjednika.- Znate, teško je kad se družite s vojnicima, marincima, policajcima… Onda svi dođu u Bijelu kuću, teško im je reći da drže razmak. Houp je sjajna i radi fantastičan posao. Ali kad se družite sa svim tim ljudima, žele vas poljubiti, zagrliti… Dođu malo bliže i dogodi se – rekao je Tramp nakon što se saznalo da je Houp donijela virus u Bijelu kuću.

Iako veoma atraktivna, upućeni tvrde da je i prava stručnjakinja za komunikacije. Otac joj je regionalni izvršni direktor poznate američke PR tvrtke “Ogilvy Public Relations Worldwide”, a od 2010. do 2015. bio je i izvršni direktor američke Nacionalne nogometne lige. Houp je odrasla u Grinviču u Konektikatu gdje je završila srednju školu, piše “24sata
U slobodno vrijeme bila je model, a bila je i na naslovnici magazina “The It Girl”, 2005. godine. Diplomirala je engleski jezik,a od tada njezina profesionalna karijera krenula je doslovno strelovito prema Bijeloj kući.

Prvi posao dobila je u njujorškoj “Zeno Group”, no 2012. godine prelazi u “Hiltzik Strategies”, nakon što je na Super Bolu upoznala vlasnika firme. Odmah je počela raditi za njegovu klijenticu Ivanku Tramo (Trump) i njenu modnu liniju, a uskoro i na drugim događanjima koje je organizirala porodica Tramp.

Bila je toliko kvalitetan kadar da joj je Donald Tramp 2015. godine predložio da bude njegova sekretarica za štampu kad jednog dana krene u kampanju za predsjednika Amerike. Obećano – ispunjeno.

Tokom kampanje otvarala je vrata novinarima koji su htjeli intervjuirati Trampa. Naravno, ne u doslovnom smislu. Dnevno je odgovarala na više od 250 upita i mejlova, donoseći odluke koji reporteri će s njim razgovarati, a koji ne.

U decembru 2016. godine objavljeno je da će Houp postati dio Trampove administracije u sasvim novoj ulozi koju je predsjednik kreirao samo za nju – direktorica strateških komunikacija u Bijeloj kući. Samo mjesec dana nakon imenovanja, magazin Forbes uvrstio ju je među ’30 ispod 30′ jer je bila jedina žena koja je rukovodila historijskom Trampovom predsjedničkom kampanjom.

Nije jasno zašto nikad direktno ni javno ne komunicira s novinarima. Njezinu rječitost javnost je vidjela tek jednom, kad ju je Tramp predstavio kao svoju blisku saradnicu neposredno pred inauguraciju. Izvukla je ‘široki osmijeh broj 8’ i iz sveg glasa u mikrofon uzviknula: ‘Sretan Božić svima i hvala Donaldu Trampu!’. I to je bilo to!

Izuzetak je napravila u maju 2017. godine iznervirana optužbama “The Washington Posta” da Tramp maltretira saradnike. Hiks je pokazala svu svoju glasnogovorničku vještinu:

Predsjednik Tramp ima magnetičnu osobnost i širi pozitivnu energiju, koja je zarazna za sve u njegovoj blizini. Ima jedinstvenu sposobnost da komunicira s ljudima, bez obzira je li u sobi s troje ili u dvorani s 30.000 ljudi. Izgradio je izvrstan odnos s ljudima tokom života i prema svakoj osobi se odnosi s puno poštovanja. On je predivan, s odličnim smislom za humor. Ima i nevjerovatnu sposobnost da se ljudi u njegovoj blizini osjećaju posebni i poštovani više nego su ikad pomislili da je moguće.

Nije to jedini put da se s velikim divljenjem izjasnila o svom šefu.

Neki čak već govore da se ponaša kao zaljubljena tinejdžerica.

A da među Trampom i Hiks struji moćni fluid neki su naslutili zbog njegovog posebnog odnosa prema PR stručnjakinji. Naime, nerijetko od milja izvrće njezino ime, pa kad je doziva to zvuči kao da se obraća kućnom ljubimcu. Tako joj je nadjenuo nadimak ‘Hopie’, i ‘Hopester’ pa je sad tim nadimcima već zove i pred ostalim zaposlenicima Bijele kuće.

Drugi pak tvrde da je prema njoj mnogo pažljiviji nego li prema svojoj Prvoj dami. O tome svjedoče i mnoge situacije poput one s inauguracije, kad je Melaniju ‘zaboravio’ u autu i sam krenuo prema bivšem predsjedniku Obami i njegovoj supruzi Mišel (Michelle),piše 24.sata.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh