Svijet

Donald Tramp poslao poruku iz bolnice

Ide na dobro, mislim! Hvala svima! Volim vas , napisao je Tramp na Twitteru

Donald Trump - Nymag.com

Predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) oglasio se na Twitteru iz bolnice gdje je smješten zbog zaraze koronavirusom, poručujući da je dobro.

– Ide na dobro, mislim! Hvala svima! Volim vas – napisao je Tramp.

Tramp je prebačen u petak naveče u vojnu bolnicu u Merilendu, nakon što je počeo da pokazuje prve simptome zaraze koronavirosom, poput blago povišene temperature i kašlja, prenosi “Avaz“.

Fotografije objavljene nedugo pošto se predsjednik SAD ukrcao u predsjednički helikopter “Marine One” pokazuju da je Donald Tramp sam izašao iz Bijele kuće, odšetao stotinjak metara i ukrcao se u letjelicu, kojom je prebačen do bolnice.

Doktori su insistirali na tome da Tramp ode u bolnicu, kako bi mogao dobiti hitnu medicinsku njegu ukoliko to bude neophodno.

Tramp je prije odlaska u bolnicu objavio kratku poruku na Twitteru u kojoj se svima zahvalio na podršci i najavio da će u “Walter Reed” bolnicu otići kako bi bili sigurni da će sve biti u redu.

Trampov doktor Sin Konli (Sean Conley) kazao je da je predsjednik SAD dobro te da je sretan zbog toga.Istakao je da Trampu nije potreban dodatni kisik, ali da su se u dogovoru sa stručnjacima odlučili za pokretanje terapije Remdesivirom.- Primio je prvu dozu i odmara se – naveo je Konli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh