Svijet

Donald Trump pokazuje blage simptome zaraze koronavirusom

Nakon što je testiran pozitivno na koronavirus, američki predsjednik Donald Trump pokazuje prve blage simptome zaraze koji podsjećaju na prehladu.

Donald Trump - CNN.com

The New York Times piše da su ove informacije potvrdila dva izvora upućena u Trumpovo zdravstveno stanje.

Naglašeno je i to da su potpredsjednik Mike Pence i ostali zvaničnici negativni na koronavirus.

On je sinoć prisustvovao donatorskoj večeri u svom golf-klubu u Bedminsteru, a tamo je bio u kontaktu s oko sto osoba. Činio se letargičnim.

Također, osoba koja je obaviještena o Trumpovom zdravstvenom stanju rekla je da je američki predsjednik zaspao u avionu Air Force One kada se u srijedu navečer sa skupa u saveznoj državi Minnesoti vraćao u Washington.

Zvaničnik Bijele kuće rekao je da se otkad je poznato da je Trump pozitivan na koronavirus raspravlja o planu njegovog liječenja.

Razgovaralo se i o mogućem obraćanju naciji ili o emitiranju snimljene izjave kojom bi se željelo poručiti da Trump funkcioniše normalno i da nema prekida u radu njegove administracije.

Saznanje da je Trump zaražen koronavirusom samo 32 dana prije održavanja izbora, zapravo dovodi u pitanje budućnost njegove kampanje i predsjedničke trke, prenosi “Klix“.

Iako je Trump mjesecima umanjivao opasnost koronavirusa i satima ranije prije saznanja da je zaražen isticao da se nazire kraj pandemiji, sada se nalazi u kućnom karantinu i postaje neizvjesno koliko će dugo taj period trajati te na koji će način uspjeti voditi predsjedničku kampanju.

U prilog mu ne ide ni činjenica da je posljednjih nekoliko sedmica svoje skupove održavao u prepunim dvoranama širom SAD-a uprkos upozorenjima i svim mjerama koje su donesene zbog pandemije.

Podsjećamo, Trump je javnost na Twitteru obavijestio da su on i prva dama Melania Trump pozitivni na koronavirus te da se nalaze u kućnom karantinu.

Večeras, prva dama i ja smo pozitivi na koronavirus. Odmah ćemo početi boravak u karantinu i proces oporavka. Prevazići ćemo ovo zajedno”, napisao je Trump na svom profilu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh