Svijet

Naslijedila stan pa otišla u podrum – Kad je provalila vrata, iznenadilo je ono što je pronašla: Odmah pozvali policiju

Francuskinja je u podrumu stana koji je naslijedila od majke pronašla pola miliona eura pa pozvala policiju kako bi pronašla vlasnika ove poprilično visoke sume.

Novac - Kurir.rs

Više od 500.000 evra u apoenima od 100, 50 i 10 eura se nalazilo u koferu zaboravljenom na dnu podruma jedne prelijepe pariške zgrade na aveniji de la Motte-Picquet, u otmjenom 7. okrugu nedaleko od Ajfelovog tornja.

Žena u pedesetim godinama je ovaj stan kojem pripada podrum gdje se nalazio novac upravo naslijedila od majke, a novac je otkrila nakon što je htjela da proda nekretnine.

Ona je ovlastila agenciju da procijeni proda njen stan u sklopu kojeg je postojao i podrum, međutim imala je problem da ga nađe. Nakon što je uspila da otkrije koji podrum je njen, nije imala ključ pa je od stanara pokušala da sazna da li ga je neko od njih prisvojio. S obzirom na to da podrum ipak nije koristio niko od stanara, pozvala je bravara, a kad su ga otvorili, šokiralo ih je ono što su pronašli.

Novac je zaplijenila policija koji su angažovali istražitelji. Utvrđeno je da je novac pravi, a s obzirom na to da još nije u potpunosti prebrojan, smatra se da ima i više od pola miliona eura, piše “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh