Svijet

Trumpov doktor: “Predsjednik i prva dama su dobro, pratimo stanje”

Oglasio se i Trumpov liječnik.

Donald Trump - Businessinsider

Američki predsjednički Donald Trump potvrdio je kako su on i njegova supruga pozitivni na koronavirus te idu u karantenu, piše “N1“.

Američki predsjednik je tu informaciju potvrdio na Twitteru.

“Večeras smo Prva dama i ja testirani na Covid-19 i pozitivni smo. Odmah ćemo početi proces karantene i oporavka. Proći ćemo to zajedno”, objavio je Trump na Twitteru.

Oglasio se i Trumpov liječnik.

U saopštenju za medije dr. Sean Conley, potvrdio je da su testovi pozitivni, navodeći da su i predsjednik i prva dama dobro i da planiraju ostati u Bijeloj kući tijekom oporavka.

“Medicinski tim Bijele kuće i ja ćemo budno paziti, i cijenim podršku koju pružaju neki od najvećih medicinskih stručnjaka i institucija u našoj zemlji”, napisao je Conley, prenosi CNN.

Rekao je da očekuje da će predsjednik nastaviti obavljati svoje dužnosti bez prekida tokom oporavka, dodajući da će javnost izvještavati o daljnjem razvoju situacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh