Svijet

Žena koju su pronašli kako živa pluta u moru dvije godine nakon što je nestala otkrila doktorima potresnu priču o svom životu

Kolumbijka, čiju su majku ribari našli kako pluta po moru skoro dvije godine nakon što je nestala, objasnila je kako je do toga došlo.

Anhelika Gajtan - Bnews.com.br

Kolumbijka, čiju su majku ribari našli kako pluta po moru skoro dvije godine nakon što je nestala, objasnila je kako je do toga došlo, prenosi “Srbija danas“.

Porodica nije znala gdje je Anhelika Gajtan nakon što su prije dvije godine izgubili kontakt s njom – sve do subote, kada su je dvojica ribara ugledala oko dva kilometra od obale Puerto Kolumbije.

Nakon što je spašena, Anhelika je rekla ljekarima da je pobjegla od nasilja u porodici i da od tada nije u kontaktu s njima. Na kraju se bacila u more jer “nije željela da nastavi” sa takvim životom.

– Mislimo da joj se možda nešto dogodilo nakon što je nestala i da je to izazvalo psihičku traumu. Svaki put kad bi vidjela luksuzni automobil, počela bi da vrišti i govorila da su došli po nju i da ne dozvolimo da sjedne u ta kola. Prekrila bi glavu i govorila da je muž došao po nju – rekla je Paula, opisujući majčino stanje prije nego što je nestala.

Na video-snimku spasavanja vidi se kako ribar Rolando i njegov prijatelj Gustavo čamcem prilaze ženi koja pluta po vodi. Zatim je užetom privezanim za pojas za spasavanje koji su joj prethodno bacili vuku prema brodu i teškom mukom izvlače iz vode. Kako izvještala lokalni televizija “Libertad”, ribari su u prvi mah pomislili da deblo pluta po vodi, tek kada je podigla ruke shvatili su da je u pitanju žena. Prvo što je uspjela da izusti nakon što su je izvukli na brod, bilo je: “Ponovo sam rođena, Bog nije želio da umrem.”

Kada su je iznijeli na obalu, lokalno stanovništvo je pazilo na nju sve dok nije došla hitna pomoć i odvezla je u bolnicu. Kastiblanko i njena sestra prikupljaju novac za prevoz majke u Bogotu, gdje žive, i nadaju se da će se “porodica pobrinuti za nju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh