Svijet

Ugledao je sumnjivu sjenku ispod kreveta, približio se i zaprepastio se

Kako biste se osjećali da nađete zvečarku ispod kreveta?

Zmija - Facebook

Bračni par iz Feniksa nedavno je doživeo prilično neprijatno iznenađenje kada je ispod kreveta u spavaćoj sobi zatekao živu i zdravu teksašku zvečarku, prenosi “Srbija danas“.

Most of the time that we respond to a “rattlesnake in the house!” call, it ends up being a Nightsnake. Not this time ……

Objavljuje Rattlesnake SolutionsPonedjeljak, 31. kolovoza 2020.

Američka kompanije zadužena za uklanjanje zmija “Rattlesnake Solutions” dobila je hitan poziv uplašenog para da se obračuna sa otrovnim gmizavcem.

Kako navode njihovi stručnjaci, obično kada dobiju slične pozive zateknu u kući noćne zmije, ali ovog puta to nije bio slučaj.

Kako se navodi, najveći broj ujeda zmije na američkom jugozapadu upravo otpada na teksašku zvečarku.

Srećom, profesionalni hvatači zmija lako su se izborili sa nezvanim gostom i otkrili preplašenom paru kako se zvečarka našla ispod njihovog kreveta. Ispostavilo se da su njih dvoje izašli na terasu da popuše cigaretu, ali su ostavili odškrinuta vrata.

Stručnjak za uklanjanje zmija dodaje i da su incicenti poput ovog relativno rijetki. Od preko 10.000 intervencija koje izvši njegova kompanija, možda je samo u oko stotinak slučajeva u kući pronađena zvečarka, a naročito u kuću u kojoj neko živi.

Najbolja zaštita da se nešto slično ne ponovi, kako savjetuju iz kompanije, jeste da vrata budu zatvorena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh