Svijet

Guteres pozvao na momentalni prekid vatre

Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je Јerevan i Baku da momentalno obustave borbena dejstva i da se vrate za pregovarački sto.

Antonio Guterres - Screenshot

On je osudio primjenu sile i izrazio žaljenje što među stradalima ima i civila.

Guteres je najavio i da će se uskoro čuti i sa premijerom Јermenije Nikolom Pašinjanom, kao i sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, javlja “Sputnjik”.

U međuvremenu, predstavnik Ministarstva odbrane Јermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da je azerbejdžanska vojska u sukobima u Nagorno-Karabahu pretrpjeela velike gubitke – ubijeno je oko 200 vojnika, uništeno oko 30 jedinica vojne tehnike i oko 20 bespilotnih letjelica.

Prema njegovim rečima, situacija na terenu je kao i ranije, sukobi se nastavljaju na sjeveru i jugu teritorije.

– Borbe se i dalje vode, protivnik je pretrpeo velike gubitke, oko 200 vojnika je ubijeno, oko 30 oklopnih vozila uništeno i oko 20 bespilotnih letjelica oboreno rekao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh