Svijet

Identifikovana žena koja je Trumpu poslala pismo u kojem je bio otrovni ricin

Policija je identifikovala ženu osumnjičenu za slanje pisma američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koje je bilo otrovano smrtonosnim ricinom.

Donald Trump - B92.net

Kovertu, koja je vjerovatno iz Kanade poslana na adresu Bijele kuće, presrela je američka policija. Policija je saopćila da je identifikovala ženu osumnjičenu za slanje pisma, ali nije otkrila detalje, prenosi Business Insider.

Pismo je zadržano u posljednjem vladinom eksternom centru za prijem pošiljki, čime je spriječeno da dospije u Bijelu kuću.

“Federalni istražni biro i naši saradnici iz američke obavještajne službe i službe za kontrolu pošte analiziraju sumnjivo pismo, koje je stiglo u centar za pošiljke američke vlade”, navodi FBI u saopćenju.

U ovom trenutku nema nagovještaja da je javna bezbjednost ugrožena, prenosi “Klix“.

Slična pisma poslana su i organima krivičnog gonjenja u Teksasu, uključujući i jedan zatvor i šerifovu kancelariju. Grupa za borbu protiv terorizma u Washingtonu pokrenula je istragu uz pomoć policije iz New Yorka i Kraljevske kanadske konjičke policije (RCMP).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh