Svijet

Andreu je dečko polio benzinom i zapalio: “Meso se topilo na meni, komšije sam molila da me ubiju koliko je boljelo”

Preživjela je zahvaljujući brzoj reakciji i komšijama…

Andrea Atkins-Grid - Facebook

Andrea Atkins-Grid opisala je zatrašujući trenutak kada je osjetila kako joj vatra prži kožu nakon što ju je partner u avgustu polio benzinom i zapalio.

Njeno tijelo je bilo u plamenu kada je, vrišteći kao “ranjena životinja”, istrčala iz kuće u Medini, na jugu Perta. Mjesec dana kasnije, dvadesetšestogodišnja majka dvoje djece kaže da je preživjela zahvaljujući brzoj reakciji i komšijama, koje su joj spasle život.

– Osjećaj je bio kao da mi žileti prolaze kroz kožu. Bol je bio nepodnošljiv – izjavila je za “Vest Australijan”.

Kaže da se u nedjelju po podne posvađala s dečkom Danijelom Džejmsom Boldisonom (37), nakon čega ju je on u bijesu zapalio. Boldison je optužen za pokušaj ubistva i nanošenje teških jtelesnih povreda, ali i za još jedan napad ranije ove godine.

Andrea kaže da odmah istrčala napolje i vrištala, dozivajući upomoć.

– Jedna od djevojaka mi je skoro oljuštila kožu kad me je uhvatila za ruku da bi mi pomogla da pređem ulicu, meso se doslovno topilo na meni – ispričala je.

Pošto je stigla do komšija, gurnuli su je pod tuš i doživjela je “šok”.

– Sjećam se da sam preklinjala komšinicu Terezu da me ubije, toliko me je boljelo – priča Andrea.

Komšija, bivši pripadnik mornarice, pružio joj je prvu pomoć odmah poslije napada i ljekari kažu da danas ne bi bila živa da on nije uradio sve kako treba. Andrei je izgorjelo 35 posto tijela i ležala je u komi nekoliko dana. Koža na stomaku joj se zalijepila za majicu i oljuštila kada su je lekari skinuli. Njen očajni otac je rekao za 7News da će joj ostati traume za cijeli život:

– Imaće ožiljke cijeli život, a deca će morati da rastu s tim, to nije u redu, pitaće se zašto im je mama takva – rekao je on, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh