Svijet

Zajedno otišle u smrt: Nakon zajedničkog fotografisanja dvije najbolje drugarice poginule

Jedna od djevojaka poginula je na licu mjesta, a druga je preminula u bolnici od zadobijenih povreda…

Monika Medeiros i Bruna Velaskez - Instagram

Dvije tinejdžerke, koje su obilazile vodopad u Brazilu, poginule su nakon pada sa visine od 30 metara samo nekoliko trenutaka nakon što su objavile fotografiju sa ivice prirodnog čuda.

Monika Medeiros (19) i Bruna Velaskez (18) pale su kada se jedna od njih okliznula u blizini vrha izolovanog vodopada, a druga otišla po pomoć, prenosi Njuz.com.au.

Djevojke su bile nerazdvojne drugarice, rekle su njihove porodice nakon tragičnog događaja.

Kako prenose mediji, one su navodno otišle u šetnju do vodopada sa prijateljima u mjestu Lažis u Brazilu.

Prema saopštenju policije, jedna od djevojaka okliznula se dok je hodala u blizini vrha vodopada, dok je druga izgubila ravnotežu kada je krenula po pomoć.

Prije nego što su poginule, djevojke su na društvenim mrežama objavile fotografiju kako sjede na vrhu vodopada, dok je grupa ljudi bila u podnožju.

Nažalost, drugarice su poginule nakon što su zajedno pale sa visine od 30 metara. Kako prenose mediji, do ovog vodopada može da se stigne samo pješaka.

Velaskez je proglašena mrtvom na licu mjesta prije nego što su stigli spasioci, dok je Medeiros umrla u bolnici od zadobijenih povreda nakon što je spasena.

Medeiros je imala tešku povredu glave, zbog čega je u bolnicu prevezena helikopterom.

Prema lokalnim vlastima, vodopad gdje su devojke poginule zabranjen je za turiste, ali su lokalci često obilazili taj dio, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh